Gebruikers met het recht "kan beoordelen" kunnen de deadline-instellingen van een activiteit wijzigen voor afzonderlijke studenten of voor alle studenten in een groep tegelijk. Na de wijziging worden alleen deze nieuwe deadline-instellingen gebruikt voor acties zoals het vergrendelen van de activiteit en het versturen van notificaties.
Om deadlines te overschrijven ga je naar de activiteit in de opdrachteditor en klik je op "Overschrijf deadlines voor groepen en gebruikers". Hier zie je de huidige deadlines per groep studenten of per afzonderlijke student. Klik rechts op het potloodicoon om de deadline-instellingen voor de hele groep te wijzigen, of bekijk en wijzig de deadline-instellingen van elke student afzonderlijk door op de groep te klikken.

Om de deadline voor een specifieke student in te stellen of te wijzigen, navigeer je naar de activiteit van die student en klik je in het uitklapmenu op "Voeg deadline uitzondering toe".

Na het wijzigen van de deadline-instellingen wordt er een aanduiding bij de gegevens van de activiteit toegevoegd:
