Lees meer over het toevoegen of verwijderen van deelnemers aan je cursus en over het wijzigen van de rollen van deelnemers binnen
je cursus.
In het paneel met cursusleden kun je deelnemers toevoegen of verwijderen en de
rollen van deelnemers binnen je cursus wijzigen.
Je opent het ledenpaneel door naar je cursusbeheerpagina te navigeren
en op het tabblad Leden te klikken.
Standaard toont het paneel met cursusleden een lijst van alle deelnemers die op dat moment in je cursus zijn ingeschreven.


Je voegt nieuwe leden toe op het tabblad Leden toevoegen. Daar kun je een lijst met gebruikersnamen en/of e-mailadressen opgeven van bestaande leden
die je aan de cursus wilt toevoegen. Per lid kun je ook de rol selecteren die diegene bij het toevoegen aan de cursus krijgt.
Wil je veel leden met dezelfde rol toevoegen, klik dan op 'Meerdere toevoegen'. Je krijgt dan een scherm waarin je meerdere leden tegelijk kunt toevoegen.
Elk lid moet op een eigen regel staan.

Gebruik je een LMS (zoals Canvas, Blackboard of Brightspace), dan haalt eJournal automatisch leden op en synchroniseert ze naar eJournal wanneer een gebruiker vanuit de LMS-cursus naar eJournal navigeert. Dat gebeurt automatisch maximaal één keer per dag.
Wil je om wat voor reden dan ook (opnieuw) handmatig synchroniseren, dan kun je dat afdwingen via de knop 'Ophalen uit LMS' op het tabblad "groepen" van de cursusbeheerpagina.

Standaard worden leden niet uit eJournal verwijderd, ook niet wanneer dat in je LMS wel gebeurt. Zo voorkomen we dat eJournal-gebruikers onverwacht hun toegang tot de cursus verliezen. Wil je deze wijzigingen toch doorvoeren, vink dan tijdens de synchronisatie het vakje 'Verwijder teruggetrokken leden' aan.