Deze gids behandelt de meeste opdrachtinstellingen op hoofdlijnen, evenals het beoordelingsmodel dat de werkwijze voor de eindbeoordeling van de portfolio-opdracht bepaalt.
Je vindt deze instellingen bij het aanmaken van een nieuwe opdracht of bij het bewerken van een bestaande opdracht in de 'Opdrachteditor' (introductie -> bewerken).


Naast het publiceren van de opdracht bieden we ook de mogelijkheid om de opdracht alleen zichtbaar te maken voor specifieke groepen binnen een cursus.
Met de instelling toewijzen aan beperk je de toegang tot een opdracht tot specifieke groepen gebruikers. Standaard staat dit op iedereen.
Is een opdracht aan een LMS gekoppeld en zitten studenten die vanuit het LMS komen niet in een van de groepen die binnen eJournal bij toewijzen aan zijn ingesteld, dan kunnen zij de opdracht niet gebruiken.

Staat deze instelling aan, dan kunnen studenten elkaar uitnodigen om samen aan entries te werken. Na de uitnodiging delen studenten het eigenaarschap van de entry. Alle feedback op die entry is beschikbaar voor alle samenwerkers.

Door bij deze instelling opdrachten te selecteren, kunnen studenten eenvoudig formele feedback uit eerdere opdrachten dupliceren wanneer zij inhoud in hun collectie hergebruiken.
Dat is handig voor bijvoorbeeld herkansers die delen van de opdracht van vorig jaar al hebben afgerond.
Wat studenten zien

Zijn er opdrachten waartoe zij geen toegang hebben, dan worden die getoond als: "+ X anderen."
Stappen wanneer studenten inhoud aan hun collectie toevoegen

Deze instelling bepaalt of gebruikers eraan herinnerd worden narratieve feedback achter te laten wanneer die volledig ontbreekt.

Plagiaatcontrole moet eerst worden ingeschakeld voordat de overige instellingen zichtbaar worden. Staat plagiaatcontrole uit, dan worden er geen scans uitgevoerd. Dat geldt ook wanneer plagiaatcontrole op sjabloon- of activiteitsniveau is ingeschakeld. Zie Plagiaat voor meer informatie.

Let op: deze instellingen zijn alleen beschikbaar als je instelling een plagiaatcontroledienst zoals Turnitin heeft gekoppeld.
Er zijn meerdere instellingen beschikbaar die met groepsopdrachten te maken hebben.
Wanneer een opdracht aan een LMS is gekoppeld, houdt eJournal het eindcijfer van elke collectie gesynchroniseerd met het cijferboek van je LMS.
In sommige gevallen is dat echter niet wenselijk. Voor die gevallen kun je de instelling 'Cijfers naar het LMS sturen' uitschakelen.
Om alles soepel te laten verlopen, krijgen studenten van wie dit adres onbekend is een waarschuwing dat zij nog vanuit de
LMS-opdracht naar eJournal moeten navigeren, en kunnen zij tot die tijd geen wijzigingen in hun collectie aanbrengen.
In sommige gevallen is dat echter niet wenselijk. Zo kun je studenten hebben die geen onderdeel van het LMS zijn
en dus simpelweg geen eigen adres binnen het LMS hebben.
De beoordelingsinstellingen bepalen verschillende instelmogelijkheden op hoofdlijnen, zoals het puntentotaal en de
standaard beoordelingsrubric.
